Noordzee

Op 400 meter vanaf De Witte Villa beginnen de duinen met daarachter het Noordzee strand dat allerlei soorten van ontspanning biedt. Op de website van de VVV kop van Noord-Holland vind je nog veel meer informatie.

 


Wandelen en fietsen

Dwars door de duinen, de bollenvelden en het polder landschap liggen prachtige wandel- en fietspaden. Bij De Witte Villa start een fietsroute die je mee neemt langs de bezienswaardigheden in de omgeving. Ook op Zuiver Zijpe Fietsroutes vind je mooie fietsroutes met bezienswaardigheden. Verder heeft Landschap Noord Holland mooie wandelroutes uitgezet door het bijzondere polder landschap en langs oude zeeweringen.

 

Vanuit Den Helder bent u met de boot zo op Texel. Met de fiets kost de oversteek een paar euro voor een onvergetelijke tocht over het eiland.

 

Natuur

De stichtingen Bloeiend Zijpe en het Zijpe Museum organiseren tal van aktiviteiten om volop te genieten temidden van de prachtige bloemenvelden. Ook voor de vogelliefhebbers is er veel te zien: het Zwanenwater bij Callantsoog en niet te vergeten de Putten bij Petten. De slikplaten van Balgzand vormen samen met de schorren langs de dijk een eldorado voor vogels.

 


Sportieve activiteiten

Tegenover De Witte Villa, op loopafstand, ligt bungalowpark Ooghduyne waar u van het zwembad en de golfbaan gebruik kunt maken. Voor paardrijden kunt u terecht bij Manege op loopafstand achter De Witte Villa. Dwars door het agrarische gebied ligt een fraaie kano-route met een fietspad. Zeevissen kunt u langs het strand of u gaat vanuit Den Helder met een kotter de zee op.

 


Ontspanning

Na een korte wandeling van ca 20 à 30 mininuten over het strand kunt u bij strandpaviljoen Paal zes of Klavertje 4 bij Groote Keeten kunt u het hele jaar door wat eten of drinken met uitzicht op zee. In Julianadorp (op 700 meter van De Witte Villa) kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar ook Den Helder, Schagen (de warenmarkt) en Callantsoog bieden uitgebreide winkelmogelijkheden. In de zomer zijn de Juttersmarkt in Den Helder en de kaasmarkt op het Waagplein in Alkmaar een belevenis. Ook Schagen is op het gezellige plein rond de grote kerk in de zomer vaak wat te doen. Zoals elk jaar zijn er weer veel mooie oude schepen te zien in de in de museumhaven Willemsoord en waar je ook lekker kunt eten of een museum kunt bezoeken.

 


Cultuur

In Den Helder kunnen op de voormalige werf verschillende schepen worden bezocht, waaronder een lichtschip en een onderzeeboot. Ook Fort Kijkduin is zeker de moeite waard en wat dacht u van de Napoleon Route die u langs de verdedigingswerken rondom Den Helder leidt. Vlakbij het voormalige vissersdorp Huisduinen staat de Lange Jaap, met zijn 63 meter de hoogste vuurtoren van Europa.